Recenzija: Farmasi Noviteti Jesen 2016

September 07, 2016 Venoma 6 Comments



Dobrodošli u moju novu recenziju dekorative! Danas su na redu noviteti za jesen iz kompanije Farmasi Cosmetics koji se nalaze u septembarskom katalogu. Za sve ljubitelje videa spremila sam i video recenziju, iako znam da, ako ste već ovde, onda ste tu da pročitate i pogledate close up fotke kao i uvek :) O Farmasi proizvodima možete više saznati u njihovim katalozima ali i na sajtu Farmasi.rs .  Nadam se da ćete uživati u recenziji!


Pripremite se, polećemo!







Prvi proizvod koji razgledamo danas je Farmasi Zen Velvet Foundation odnosno Farmasi Zen tečni puder koji je napravljen sa idejom da pruži licu baršunast završetak i prirodan izgled. Ovaj puder dolazi u elegantnom crno-zlatnom pakovanju od 30ml i možete ga naći u 6 različitih nijansi. Mene ovaj puder najviše podseća na BB kremu, s tim što pruža nešto jaču pokrivenost, odnosno pokrivna moć je negde u srednjoj kategoriji. Lako se razmazuje, još lakše dozira pošto je otvor kroz koji proizvod izlazi relativno mali, a na licu je neosetan. Kako biste izbegli naglašavanje pora, toplo vam preporučujem da ovaj puder ne nanosite četkom već beauty blenderom ili drugim prigodnim sunđerom. Cena ovog Farmasi tečnog pudera iznosi 465 RSD, što je dosta povoljno u odnosu na drogerijske tečne pudere.






Sledeći proizvod o kojem ću vam pisati je ujedno jedan od favorita. U pitanju je Farmasi Illuminati On Specialist - Highlighter & Face Sculptor odnosno Farmasi tečni hajlajter i iluminator. On dolazi u tubici od čak 25ml što je poprilično izdašno za jedan hajlajter. Postoji u zlatnoj i srebrnoj verziji, a ja sam dobila priliku da isprobam zlatnu. Jednostavno se nanosi, vrlo je lepo pigmentovan, lako se razmazuje i daje divan sjaj licu. Zlatna nijansa meni liči na savršen prozvod za preplanule devojke. Zbog pigmentovanosti, ja sam ga isprobala umesto senke za oči i mogu vam reći da je lepa alternativa senkama ako se nanese preko celog kapka umesto teške večernje šminke na očima. Cena je 475 RSD.






Zatim tu je Farmasi Feels Like Cashmere Automatic Eyeliner odnosno Farmasi tuš za oči u olovci. Ovaj tuš u olovci ima veoma glatku i svilenkastu teksturu koja mi je omogućila da jednim potezom izvučem sebi ajlajner kakav sam želela. Vodootporna formula takođe obećava dugu nosivost, što mogu da potvrdim time što se vrlo teško skida micelarnom vodom. Preporučujem korišćenje dvofaznoj skidača šminke. Ovaj ajlajner je savršen za sve početnice u šminkanju i sve dame koje ne vole da se predugo zamajavaju sa ajlajnerom. Postoji twist off mehanizam za zatvaranje i otvaranje, a proizvoda ima dosta u pakovanju. Cena iznosti 565 RSD.






Sledeći proizvod koji ću vam pokazati je Farmasi Cashmere senke za oči. Postoji više atraktivnih nijansi u katalogu od koji su neke šimeraste a neke nisu. Konkretno ću vam pokazati nijansu sa štrasom u broju 10 pod nazivom Vanilla Diamond. U pitanju su mono senke koje dolaze u pakovanju od 5 grama.Sasvim su solidno pigmentovane, vrlo svetlucave, lako se blendaju, a mogu se i nadograđivati. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da zbog štrasa mogu postati praškaste ako ste grubi sa četkicom pri nanošenju, a samim tim vam mogu pasti na druge delove lica. Zato savetujem nežno aplikovanje prilikom korišćenja ovih senki.  Ova konkretno nijansa je odlična za unutrašnje uglove očiju i nanošenje ispod obrve. Cena iznosi 525 RSD.







Zatim sledi još jedan od favorita: Farmasi True Color Lipstick odnosno Farmasi True Color ruž koga ću vam pokazati u prelepoj nijansi broj 10. U katalogu postoji veliki niz privlačnih nijansi ove linije ruževa. Dolazi u kartonskoj kutijici u kojoj se nalazi elegantna crna plastična ambalaža. Sam ruž je u stiku i sadrži 4 grama proizvoda. Pigmentovanost je zaista sjajna, ruž se veoma lako nanosi i vrlo je lagan na usnama. Nosivnost nije preterano duga, ovaj ruž će izdržati nekoliko sati na vašim usnama, a posle pića i jela savetujem korekciju. Nosivnost se može produžiti nanošenjem olovke preko celih usana pre nanošenja karmina. Idealan je za sve dame koje ne vole osećaj težine na usnama ili imaju suve usne, a vole intenzivne boje karmina. Cena je 395 RSD.







I poslednji proizvod za danas i ujedno moj omiljeni jeste Farmasi Matte Lipstick odnosno Farmasi mat ruž u stiku u jednoj predivnoj ljubičastoj nijansi broj 22 pod nazivom Pretty Vampire. Dolaze u sličnom pakovanju kao i prethodna linija ruževa o kojoj sam vam pisala. Sa dodatkom vitamina E, ovi mat ruževi neće isušiti vaše usne tokom nošenja. Mogu reći da su lagani na usnama kao ruževi iz True Color linije. Lako se nanose, vrlo su pigmentovani, pigmenta ima sasvim dovoljno već u prvom nanošenju, a svakako vam nije potrebno više od dva sloja. Nisu potpuno mat, ostaju pomalo sjajni kada se osuše, što se meni lično dopada. Takođe su neophodne korekcije ukoliko planirate da ga nosite ceo dan. Cena iznosi 390 RSD, a mislim da vrede i više. U videu možete videti kako ovaj ruž izgleda na mojim usnama.



To bi bilo sve za ovu recenziju dragi moji! Za više informacija pogledajte: http://farmasi.rs/

Podelite sa mnom vaša mišljenja i iskustva!

Do sledećeg posta,
vaša Venoma

*proizvodi prikazani u recenziji su dobijeni od proizvođača/distributera/pr-a, što ne utiče na objektivnost ove recenzije.



6 comments:

  1. Nisam josh uvek isprobala Farmasi shminku, jesam neke druge proizvode i super su! Karmini deluju zanimljivo, posebno ljubichasti :D

    ReplyDelete
  2. Dobila sam ljubicasti u Glamboxu karmin je fan-tas-ti-can!

    ReplyDelete
  3. nisam ih probala do sada ok su ovde :)
    http://highheelpoodl.blogspot.rs/2016/09/kylie-lip-kits-true-brown-k-and-dolce-k.html

    ReplyDelete
  4. Koja nijansa zen pudera je u pitanju?

    ReplyDelete