Otvoren Muzej Iluzija u Beogradu

May 22, 2018 Venoma 0 Comments


Dobrodošli u novi post! Ove nedelje je Venoma Fashion Freak tim imao priliku da prisustvuje otvaranju novog muzeja u Beogradu - Muzeja Iluzije koji se 22. maja otvorio u Nušićevoj 11. 

Svet iluzija koji vas čeka u Muzeju iluzija kreiran je tako da poljulja vaše poverenje u sopstvena čula i percepciju. Između ostalog, tu su soba ogledala, kaleidoskop, soba koja menja percepciju veličine osobe, Vortex tunel (koji daje iluziju vrtloga, moja ubedljivo omiljena stvar u ovom muzeju), zatim razne didaktično-logičke igračke i zagonetke za posetioce svih uzrasta. 

Tu je i stolica koja menja percepciju veličine, sto za kloniranje, a soba ogledala će definitivno postati novo omiljeno mesto u Beogradu za unikatan ''selfi''. Muzej se prostire na čak 400 metara kvadratnih na kojima vas čeka mnogo dobre zabave, ali i prilika da na interesantan način naučite više o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci koja se nalazi iza iluzija.

Kao i uvek, spremili smo za vas puno slika kojima vam možemo dočarati deo atmosfere u Muzeju Iluzije u Beogradu. 
















Deo fotografija je oficijelnog karaktera, dok sam druge lično slikala u svojoj poseti Muzeju Iluzije. Divno smo se zabavili na čak dva sprata prepuna interesantnih eksponata i čitavih soba prilagođenim raznim iluzijama. Cena karte iznosi 600 RSD za odrasle, 400 RSD za decu (koja će se definitivno dobro zabaviti u Muzeju Iluzija), a tu je i porodična karta od 1500 RSD za dvoje odraslih i dvoje dece. Radno vreme muzeja je svakoga dana od 9h do 22h, a Muzej Iluzija se, kao što sam pomenula, nalazi u Nušićevoj 11. Saznajte više ovde.

Kako vam se čini ovaj muzej dragi moji? Pišite mi vaše utiske o Muzeju Iluzije ili možda drugim Muzejima Iluzije koje ste imali prilike da posetite u inostranstvu!

Do sledećeg posta,
vaša Venoma


0 LOVELY COMMENTS: