Uklanjanje gljivica na noktima laserom

August 27, 2015 Venoma 2 Comments


Zdravo drage moje! Danas sam vam pripremila još jedan u nizu Beauty postova (znam da nije sreda, ali rođendanski gosti su se od mene oprostili tek sinoć kasno u noć tako da ćete mi sigurno oprostiti na mini:) ). Današnja tema jeste jedan poseban tretman koji možete naći u studiju Delight i Laser centru RB - naime u pitanju je uklanjanje gljivica na noktima laserom. Lično nemam ovakvih problema ali poznajem više osoba koje godinama kubure sa njima, pa stoga evo i jednog članka o tome. 

Počnimo od toga šta su gljivične infekcije notkiju

“Gljivice” na noktima, tj. gljivične infekcije noktiju su promene noktiju uzrokovane gljivicama. To je najčešća bolest noktiju i predstavlja oko polovinu svih poremećaja noktiju. Gljivične infekcije noktiju pogađaju od 2-14% odrasle populacije. Oštećenje nokta, često vlaženje šaka i stopala, različita stanja smanjene imunosti, smanjena cirkulacija u donjim delovima udova, kao i smanjenje rasta nokta u starijoj životnoj dobi pogodne su za nastanak ove bolesti.

Koje su mere prevencije?

U sprečavanju razvoja “gljivica” na nogama, ključno je održavanje adekvatnih higijenskih mera i izbegavanje prekomernog izlaganja vlazi. Nadalje, važno je sprovođenje lečenja gljivičnih infekcija stopala (kao što je atletsko stopalo), a kod boravka na javnim mestima poput bazena svakako je potrebno nositi prikladnu obuću. Osobe koje su profesionalno izložene vlažnoj sredini trebaju koristiti zaštitne rukavice na poslu.


Procedura je sigurna i nije potrebna lokalna anestezija! Laserom je moguće precizno tretirati samo zahvaćeno područje, a tokom tretmana moguće je osetiti lagano zagrijavanje. Pacijent oseća blagu toplotu tokom tretmana koji traje svega nekoliko minuta. Može se javiti blagi osećaj bola kao rezultat efekta zagrevanja tkiva laserom. Prilikom tretmana energiju lasera upija pigment gljivica zbog čega se one zagrevaju i to je ono što uzrokuje njihovo odumiranje, a krajnji je rezultat izrastanje zdravog nokta.

Koliko su brzo vidljivi rezultati?

Rezultati nisu odmah vidljivi, nego tokom perioda od nekoliko meseci kako nokat nastavlja zdravi rast. Nokti rastu sporo, tako da se možda neće videti značajno poboljšanje čak i nakon nekoliko meseci, ali će se sigurno videti postepeni rast zdravog nokta.

Uz to, ne postoje neželjeni efekti. Cipele, čarape i lak za nokte se mogu koristiti neposredno posle tretmana, a nema ni oštećenja tkiva i nije potrebno zarastanje. Za više detalja možete se obratiti stručnom osoblju studija Delight i Laser centru RB


Nadam se da će ovaj post biti koristan nekima od vas drage moje! :)

Pratite me na:

Do sledećeg posta,
vaša Venoma


2 comments: