Recenzija: Maybelline The Burgundy Bar paleta senki

January 24, 2018 Venoma 1 Comments


Zdravo dragi moji i dobrodošli u novu blog recenziju! Danas ćemo ćaskati o novoj Maybelline The Burgundy Bar paleti senki za oči, najnovijoj Maybelline paleti senki za oči koju trenutno možete naći u svim bolje opremljenim drogerijama. Prethodno ste na mom blogu mogli da pročitate post pod nazivom recenzija Maybelline The Nudes i The Blushed nudes paleta senki gde sam pisala o mojim iskustvima sa ove dve palete, tako da ću vam na kraju recenzije napraviti i malo poređenje. Tu je naravno i video za one koji više vole tu formu recenzije. U ovom videu takođe nosim ove senke na očima. :)



Maybelline The Burgundy Bar je drogerijska paleta senki za oči koja dolazi u kompaktnom odozgo providnom čvrstom plastičnom pakovanju bez ogledala. Sadrži 12 nijansi senki za oči postavljenih tako da se lepo slažu ako se kombinuju po uputstvu koje možete naći na poleđini pakovanja (senke su postavljene na sledeći način: po preporuci treba kombinovati svake dve senke, svake tri senke ili dve gornje i dve donje senke u paleti). Čak 10 od 12 senki u ovoj paleti su senke sa štrasom u sebi. Poslednje dve senke u oba reda su mat senke.





Što se tiče svetlijih šimer senki u ovoj paleti kojih ima pet, uz nadograđivanje možete postići željenu pigmentaciju na oku. Mnogo se bolje swatch-uju na ruci nego što se pokazuju na oku. Preporučujem nanošenje u uglu oka ili preko celog kapka. Takođe ako ih stavljate u crease prilikom blendanja treba biti jako nežan, jer ako preterate mogu izgubiti sav pigment i ostaju samo šljokice. Ukoliko koristite više svetlijih nijansi iz ove palete jako teško ćete napraviti razliku između njih na oku.

Maybelline The Burgundy Bar prvi red senki swatches


Ono što najviše zameram ovoj paleti jeste nepotpun izbor mat senki. Po mom mišljenju, umesto tamno braon mat senke lepše bi se uklopila crna kao što postoji u The Nudes paleti. A što se tiče svetlijih senki, nijedna nije svetla onoliko koliko bih ja želela da bude da bi mi lepo legla u unutrašnji ugao oka ili ispod obrve. Svetlija mat senka je pomalo patchy i kao i druga braon mat senka može se koristiti kao prelazna nijansa za crease, ali po mom mišljenju ne uklapaju se dobro sa ostalim senkama u paleti.

Maybelline The Burgundy Bar drugi red senki swatches


Međutim, ono što je kod ove palete vredno svake pare jeste divan izbor crveno-ljubičastih nijansi sa ponekim braon podtonom. Imamo čak pet tamnijih nijansi koje se lako nanose, blendaju i mogu se nadograđivati do zaista dramatičnog intenziteta. Vrlo slične ako ne i iste nijanse možete naći u mnogo skupljim High End paletama senki koje koštaju do čak 7 puta više od ove palete. U kombinaciji ili odvojeno, ove nijanse prelepo stoje svim smeđookim devojkama po mom mišljenju i daju veoma unikatan make up look.

Maybelline The Burgundy Bar mat senke swatches


Paleta možda nije za kompletne početnike u šminkanju zbog povremeno velike potrebe za nadograđivanjem i blendanjem, ali svako sa malo više iskustva će moći savršeno da se snađe sa njom. Senke se umereno truse, jedino je nezgodno što mogu da se truse jedna u drugu prilikom korišćenja jer su suviše blizu u paleti. Takođe je možda dobar savet da ukoliko samo ovu paletu koristite za šminkanje očiju, prvo odradite oči pa onda ostatak lica kako biste uklonili višak senke sa lica. U paleti dobijate i četkicu sa dva kraja koja je eventualno dobra za nanošenje u unutrašnji ugao oka, dok bih vam za sve ostalo preporučila druge četkice za šminkanje očiju.

Maybelline The Burgundy Bar swatches


Cena ove palete iznosi 1299 RSD, a možda je još uvek možete naći i u setu sa Maybelline Lash Sensational maskarom (koja je takođe zaista dobra drogerijska maskara). 

Ako biste me pitali koju od tri Maybelline palete senki za oči od ovih koje sam probala (The Nudes, The Blushed Nudes i The Burgundy Bar) bih vam preporučila, to bi zavisilo od vaših ličnih preferencija. Za svakodnevnu varijantu i blažu šminku The Nudes paleta radi najbolji posao. Ukoliko ste veliki fan crveno-ljubičastih nijansi sa štrasom u sebi i potrebna vam je pristupačna paleta senki za večernju šminku The Burgundy Bar je svakako bolji izbor od The Blushed Nudes.

Da li ste probale Maybelline The Burgundy Bar paletu senki drage moje? Kakve su vaša iskustva sa Maybelline paletama senki za oči? Podelite svoje misli!

Do sledećeg posta,
vaša Venoma

*ovaj proizvod nije dobijen kao PR, a recenzija je kao i sve ostale na mom blogu kompletno objektivna.


1 comment:

  1. paleta je savršena, stvarno mi se čini odlična
    https://nikolinasfashionworld.blogspot.hr/

    ReplyDelete