Carpisa preview autumn winter 2010/2011 collection

August 02, 2010 Venoma 0 Comments


Carpisa je jedan od mojih omiljenih brendova tasni. Kada su otvorili radnju u mom gradu nisam bila preterano odusevljena. Prvi put su moju paznju privukli je kada je moja prijateljica kupila malu crnu tasnicu kod njih za maturu. Smatrala sam da ju je previse platila za tako malu tasnicu, medjutim, kada sam je otvorila i videla male kornjacice, zastitni znak carpise, svuda po unutrasnjosti, nekoliko dzepica i vrlo kvalitetne savove, promenila sam misljenje. Uz komad je isao i mali viseci privezak sa kornjacicom koji me je odusevio.

Nedugo zatim pocela sam da ulazim cesce u Carpisu. Svaki put kad im stigne nova kolekcija, besplatni katalozi stoje na ulazu pa ne moram da se guram u radnji da bih videla sta je sve stiglo. Poseban plus je sto su u katalozima navedene cene, a ne kao u nekima (sto inace, smatram bezobrazlukom, izostaviti cenu sto u katalogu, sto u izlogu). Rasprodaje od 50% ili cak 70%, u kojima se mogu jos uvek naci skoro svi modeli torbi, su me potpuno kupile. Kvalitet je sjajan, godinu dana sam skoro svaki dan maltretirala jednu crnu torbu od eko koze iz ss 09 kolekcije i i dalje je skoro kao nova. Imaju kampanju za zastitu kornjaca, takodje su imali jedan deo kolekcije pod nazivom "green revolution" od prirodnih (i prirodno razgradivih) materijala, devojke u katalogu su bile fenomenalno sredjene sa razlicitim recycle detaljima.. Cene nisu previsoke za ono sto se dobija. Zbog svega toga volim ovaj brend.

Moram priznati da sam blago razocarana ovim preview-om. Ko je pogledao letnji katalog ( http://www.carpisa.it/collezione_estate.html ) moze da primati kome su torbe bile namenjene-devojkama i mladim zenama pre svega. Medjutim, ovaj sneek peak u jesenju kolekciju ( http://www.carpisa.it/eng/collezione_aut_inv2010.html ) daje upravo suprotan nagovestaj-torbe kao da su namenjene poslovnim zenama. Na slikama mozda jesu mladje poslovne zene, ali modeli zaista vise pristaju uz starije zene nego ikada do sad. Uz to im nedostaje zivost koju su prethodne dve kolekcije imale, kao i raznolikost boja. Cene su za koji evro vise-nadam se da ne planiraju potpuno da promene interesnu grupu i da ih jos vise povecaju. Nadam se da ce se kolekcija razlikovati od ovoga i da me nece sasvim razocarati. I dalje puno ocekujem od nje. Plus je doduse, sto sam u katalogu videla i par muskih torbi, do sad se nisu trudili da stave ikakav akcenat na njih.



0 LOVELY COMMENTS: