Ekonomska kriza i u modnoj industriji (economy crisis in the fashion industry)

August 04, 2010 Venoma 0 Comments

Svi znamo da je kriza 'udarila' i po modnim kompanijama, ma sta oni zapravo pricali. I ocigledno je da kod njih kriza jos uvek nije prosla, inace se ne bi dogadjale razne stvari u modnoj industriji ciji smo svedoci. Pre svega reciklaza starih trendova, vracanje 'sustini' koja je neki brend ucinila svetski poznatim, izbegavanje preteranih eksperimenata i tome slicno.

Posebno su me zabavila sledeca dva pokusaja izvlacenja iz krize:

A) Chanel koji smatra da ce se naciniti 'jos exkuzivnijim' time sto ce jos i vise povecati cenu. Ne krivim ih preterano, potez se verovatno uopste nece pokazati kao los, dok ima ovaca, treba ih shishati zar ne?


B) Marc Jacobs koji planira da plasira kolekciju 'za punije dame' - ne znam doduse sta on smatra punijim, ali mi se ovaj potez dopada mnogo vise od prethodnog - da ne pominjem da to u svojoj sustini podrzava borbu protiv anoreksije koju sama modna industrija debelo propagira. Po pricici koju su naveli i koja se odvija preko twittera, sve je to lepo upakovano da izgleda slucajno-kako da ne :) Ali u svakom slucaju, moj glas ide za Marc Jacobsa :)







0 LOVELY COMMENTS: