Ekonomska kriza i u modnoj industriji (economy crisis in the fashion industry)

August 04, 2010 Venoma 0 Comments

Svi znamo da je kriza 'udarila' i po modnim kompanijama, ma sta oni zapravo pricali. I ocigledno je da kod njih kriza jos uvek nije prosla, inace se ne bi dogadjale razne stvari u modnoj industriji ciji smo svedoci. Pre svega reciklaza starih trendova, vracanje 'sustini' koja je neki brend ucinila svetski poznatim, izbegavanje preteranih eksperimenata i tome slicno.

Posebno su me zabavila sledeca dva pokusaja izvlacenja iz krize:

A) Chanel koji smatra da ce se naciniti 'jos exkuzivnijim' time sto ce jos i vise povecati cenu. Ne krivim ih preterano, potez se verovatno uopste nece pokazati kao los, dok ima ovaca, treba ih shishati zar ne?

Vise o tome: http://www.mondo.rs/s178526/Magazin/Lifestyle/Sanelov_odgovor_na_krizu-_Poskupljenje.html

B) Marc Jacobs koji planira da plasira kolekciju 'za punije dame' - ne znam doduse sta on smatra punijim, ali mi se ovaj potez dopada mnogo vise od prethodnog - da ne pominjem da to u svojoj sustini podrzava borbu protiv anoreksije koju sama modna industrija debelo propagira. Po pricici koju su naveli i koja se odvija preko twittera, sve je to lepo upakovano da izgleda slucajno-kako da ne :) Ali u svakom slucaju, moj glas ide za Marc Jacobsa :)0 LOVELY COMMENTS: