Novi trendovi = stari trendovi (Grazia sept2010)

August 30, 2010 Venoma 0 Comments




"Tasne postaju sve kockastije,
bilo da je rec o velikim poshtarskim
ili malim, koje se nose u ruci.
Cipele su, opet, sve shpicastije,
pa chak i one inspirisane radnichkim
verzijama sa gumenim djonom"

Grazia, septembar 2010, Srbija

Ovo izdanje Grazia casopisa nije bilo lose, kad se izuzme to sto pola casopisa cine otvorene reklame preko celih stranica, a drugu polovinu malo suptilnije reklame. Svaka pohvala za trend raport doduse, odradili su sjajan posao - kao i Elle, moram da dodam, koji je bolje to odradio tesko je odrediti.

Sto se trendova tice, dovoljno je da kupite bilo koji magazin i bice vam poprilicno jasno o cemu se radi. Reciklaza i samo reciklaza. "Look" 50tih i 60tih, vracanje nekih starih trendova u modu, vrlo malo inovativnosti i zaista novog. Meni se te kockaste tasne npr. nesto i ne dopadaju, ali 'ajde. Spicaste cipele mogu da prodju. Moze i krzno, koza, oker ili crni kaputi, cizme preko kolena... I da, "muske" cipele na zeni. To ne verujem da ce zaziveti ni sa akcentom dizajnera- da su zene ikada zelele da nose muske cipele, nosile bi ih i ranije. I pre svega je ruzno, ubija svaku zenstvenost u odevnoj kombinaciji.

Imam dve dobre vesti: Emporio Armani napokon otvara radnju u BG-u i ponovo nas ocekuje Grazia shopping night 8. oktobra :) Grazia shopping night je vise nocna mora nego shopping night ako mene pitate. Nalazi se uglavnom u sred sezone (a meni se bas cini da bi bil efektnije kad bi bilo pocetkom sezone), kada nema nikakvih rasprodaja, te veceri se daje neki mali popust u velikom asortimanu radnji. Meni je nekako uvek pretesko da se guram sa tolikim zenama (i muskarcima!) da bih kupila neki komad sa 20% popusta kad ce to isto za dva meseca max biti trajno na tom ili vecem popustu. Jedino sto treba iskoristiti tada je popust na sminku i pafreme, ako bude nekog, a obicno bude, posto oni nisu sezonska roba niti im igde spustaju cene.

| Twitter | WeHeartIt Pinterest |


0 LOVELY COMMENTS: