Kako se ofarbati u crveno bez ostecenja kose / How to die your hair red without damaging it

November 25, 2011 Venoma 18 Comments

Dragi moji, danas pišem ovaj post kako bih sve buduće čitaoce mogla da uputim na njega umesto da kuckam iznova i iznova šta ja to radim svojoj kosi :) Verujte mi, nije ništa komlikovano. Ukoliko želite da budete crveni uz što manje oštećenje kose, moja iskrena preporuka je:
 ***
For a while now, my readers have been asking me questions about my hair, so I decided to make a post about. Hope you will enjoy it :)

Syoss 5-29 INTENSE RED 



Nekada sam koristita Palette XXL koja je davala zadovoljavajuću boju i sjaj, ali je užasno sušila kosu, posebno krajeve. Neko vreme sam pokušavala nešto sa Garnier i Londa farbama, one su manje sušile kosu ali nisu davala sjaj koji sam ja želela. Syoss farba je ona koju koristim u poslednjih godinu dana i nemam problema bilo kakve vrste. Međutim, osim nje koristim i...
***
I used to use Palette XXL but it made my hair too dry. Garnier and Londa didn't give my hair enough shine on the other hand. So I discovered this Syoss intense red colour and I am happy with it for almoust a year now. No dry hair and just enough shine :)

Biomelem šampon za revitalizaciju kose / Biomelem revitalization shampoo

Košta nekih 220 RSD, od njega vam kosa raste kao blesava (i ispadaju nove ''antene'' na sve strane), nema tendenciju stvaranja peruti i zaista je u stanju da oporavi oštećenu kosu. Njega takođe ne menjam više od godinu dana i ne brinem se o opadanju kose od farbanja i drugih uticaja. 
***
Very affordable and great shampoo for recovering your hair. Takes all the worries about losing too much hair because of dyeing go away.

L'oreal elseve balsam za farbanu kosu / L'oreal elseve color - vive balsam


Nešto što preporučujem svima sa farbanom kosom i u šta se kunem, mada mislim da je to nepotrebno jer ga ionako retko viđam na policama koliko je tražen. Daje glatkost do neke mere, smanjuje potrebu za rasčešljavanjem i sjaj koji daje kosi je neprevaziđen. Koristim ga već duže od dve godine čini mi se i mislim da bih ga preporučila i za nefarbanu kosu.
***
This balsam is the greatest thing ever for dyed hair. It gives her smoothness and incredible shine. I'm using it for two years now and I couldn't be happier.

Krajnji rezultat je... / The end result..



I ovo je morska verzija. Nadam se da će nekom od vas ovaj post biti od pomoći :)
P.S. post nije sponzorisan, ja zaista redovno koristim sve ove proizvode. :)

Do sledećeg posta, vaša Venoma


***
And this is a ''sea'' version of my hair. I hope some of you will find this post useful :) P.S. it's not sponsored, I really do use all these products :)

Until next post, Venoma




18 comments:

  1. Ja sam letos hrela da probam narandzastu,al nisam imala hrabrosti i bile su velike sanse da bi je mnogo ostetila.Odličan je Biomelem i ja ga koristim:)

    ReplyDelete
  2. dovesces me u iskusenje, vec dve godine zelim da se ofarabam u crvenkasto/ridje, iako sam svesna da mi ne stoji :) a tebi kosa stvarno lepo i negovano izgleda :*

    ReplyDelete
  3. You do have really pretty hair!! Have a great weekend! x

    ReplyDelete
  4. Aleks hvala, slobodno probaj, ako ti se ne svidja, uvek je mozes brzo zakamuflirati crnom :)

    ReplyDelete
  5. zanimljivo... ne bih u crvenokose :)
    ali hvala za preporuku za ovaj sampon koji oporavlja kosu
    kao plavusa, to mi je kljucan momenat :)

    ReplyDelete
  6. odlican post!!:) vracam mu se cim se resim da menjam boju kose

    ReplyDelete
  7. Eh Venoma, ja sam htela crvenu kao sto je nosila Rihanna, a onda sam nacula da to kod nas ne moze da se nadje pa sam jos i skontala da mi za to treba i ten kao njen... :P i sve je postalo prekomplikovano :)
    Ali nadam se da ce tvoj post koristiti nekim malo odlucnijim ljudima :)

    ReplyDelete
  8. Bas ti dobra boja. Ja tim Syosom nikad nisam mogla da izvucem dovoljno jaku crvenu pa sam presla na Alfaparf :) Mah mah od jos jedne crvenokose

    ReplyDelete
  9. Ovo je super post za crvenokose, pogotovo jer se mnogo njih zali da im se boja jako brzo ispere ili nisu zadovoljne bojom :)

    ReplyDelete
  10. Ja sam nekad koristila BioMelem , dobar je sampon . Lepa ti je kosa !

    ReplyDelete
  11. Biomelem koristim i ja, jako je dobar šampon :)
    Probala sam i ovu Syoss farbu, ali mi nije dovoljno drečava, hehe :))

    ReplyDelete
  12. Ja koristim zuti elseve balzam i ODLICAN je :) predivna ti je kosa i ta boja ti taaaako dobro stoji :)

    ReplyDelete
  13. Milice,budes li ti odgovorna za jos veci porast crvenokosih ovoga grada.....
    proklinjem dan kada sam rekla Nenadu,na pitanje ,pa ja ne znam u koju kategoriju da te svrstam za licni stil ella,ja rekla,u ridjokose,zvala Yomu,sunu itd...i svaka peta je resila da bude ridja/crvena......covece...kad nemaju identitet...uffff nervira me ovo..sorry

    ReplyDelete
  14. ovo je taman za mene. Oduvijek zelim crvenu kosu jer po mom misljenju kombinacija zelenih ociju, kovrdza i crvene boje je apsolutno savrsena. Jedino cega se bojim je da ce ju ostetiti previse jer je ionako suva dosta, ali mislim da ce izdrzati ;)

    ReplyDelete
  15. nakon koliko dugo se trebam opet farbati?

    ReplyDelete
  16. a hoce li mi se primiti crvena farba na moju tamno smedju kosu? inace je farbam, ali nisam se farbala vec 2 mjeseca, jer ocu da mi izbljedi, jer zelim prec u crvenu ali bez blajha :(

    ReplyDelete
  17. Odlična boja... :)

    ReplyDelete