Shoes makeover DIY (glitter, spikes, polish...)

January 08, 2012 Venoma 25 Comments


Opet na repertoaru, DIY :) Ovoga puta, u pitanju su cipele i razne vrste dekoracija. Postoji nekoliko tutorijala koji su mi zapali za oko i koje sam želela da podelim sa vama. Idealni su ako imate višak slobodnog vremena i cipele koje su vam dosadile ili ste ih možda oštetili pa su im potrebne estetske prepravke u stilu ''uradi sam''. Pa da počnemo :)

Pre svega, na YT mozete naci jednostavne tutorijale za kamufliranje izgrebanih đonova ili samo unošenje malo šarma prosečnom paru cipela. Jedna devojka je obojila đonove jednih ravnih i jednih cipelica na štiklu koristeći pretežno lakove za nokte. Pošto ovo sa lakovima pomalo dugo traje, ja bih vam predložila neku farbu umesto toga. 


Kako napraviti šljokičave cipele, uz malo lepka i sitnog štrasa. Veoma jednostavno i ne preterano zahtevno.



Jedan od tutorijala za cipele prekrivene cirkonima. Nema tu mnogo filozofije, lepak, cirkoni i mnogo, mnogo strpljenja. Ovaj vam ne bih baš preporučila ako ste bez preke želje za određenom dekoracijom ove vrste na cipelama. Za ovako nešto vam treba ceo dan.




I moj najomiljeniji, malo komplikovaniji jer uključuje ručnu bušilicu, ali definitvno nešto što bih volela da probam. Kako napraviti cipele sa bodljama. Uživajte!

Nadam se da vam se dopao moj izbor za danas. I znam da me nema u poslednje vreme, i znam da vam nedostaju outfit postovi, i sve znam, verujte mi. Ništa ja manje vas ne volim, ne cenim i ne poštujem, samo u ovom trenutku blogovanju ne smem da dozvolim da mi oduzima previše vremena. Ma kako stvari stoje, nemam vremena da blogujem uopšte, ali šta da radim, nedostajete mi, pa prošvercujem koji post povremeno. Sigurna sam da ćete me razumeti ;) I nadam se da ste lepo proveli praznike u krugu voljenih.

Do sledećeg posta, vaša Venoma





25 comments:

  1. Ja planiram vec 2 meseca da pretvorim na taj nacin stare cipele u ponovo nosive :D

    ReplyDelete
  2. DIY sa nitnama na cipelama (ali i na bilo kojim komadima) mi je uvijek bio najzanimljiviji, ali se nikad nisam usuđivala sprovesti jer me bilo strah da nešto ne uprskam :)

    ReplyDelete
  3. Uvek prvo probas na nekim koje mislis da bacis xD

    ReplyDelete
  4. jest volim da vidim ovako neke simpatične ideje, ali me nervira mnogo način na koji devoke pričaju, prevrću očima, ispuštaju neke čudne uzdahe da uvek odustanem posle tridesetak sekundi :D

    ReplyDelete
  5. uh, odgledah ovaj poslednji do kraja, baš me je zanimala šta će biti sa šrafovima sa unutrašnje strane, pa to ne da pravi žuljeve nego sigurno žive rane... trebalo bi tu još nekih intervencija, mada ne znam šta bi ih dobro prekrilo da se ne osete...

    ReplyDelete
  6. ja ne smem da diram svoje cipe :) sve ih volim
    ali svakako zanimljivi tutorijali

    ReplyDelete
  7. @dubravka jeste, umeju devojke malo da izkarikiraju sve to xD A nisam sigurna na sta bi ispalo to sa bodljama, mada verovatno bi neki dobar obucar to lagano sredio iznutra ;)

    @jelena :*

    @stylish stvarno ne znam, ali ima u nekoj pozamanteriji sigurno. Modalina ima ogroman izbor svega, a mene su za nitne uputili u jednu izmedju Bulevara i Kalenica.

    ReplyDelete
  8. that is great

    http://yajairasfashionnotes.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Samo da nabavim busilicu i eto meni vrhunskih cipela!!!

    ReplyDelete
  10. Ove sa cirkonima, ako treba i nedelju dana da ih radim :)

    ReplyDelete
  11. ja stalno hocu da napravim ove sa sljokicama a nikako da ulovim vremena :(

    ReplyDelete
  12. Obožavam DIY i svakako ću probati nešto od ovoga!

    ReplyDelete
  13. Uuuu svi na jednom mestu! Odlicna ideja!:)

    ReplyDelete
  14. odlican post! Mene zanima gde da najdem ove metalne produzeke sa zadnjeg videa?:)

    ReplyDelete
  15. Super su, mada je mene ipak osvojila ova devojka:

    http://matterofstyle.blogspot.com/2011/12/glitter-boots-diy.html

    ReplyDelete
  16. Hvala na idejama, baš sam sinoć gledala poslednji klip. :)

    ReplyDelete
  17. super post i snimci :)

    memakeupandeye.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Joj meni se mnogo dopadaju cipele sa tim bodljama ali kod nas nigde nisam videla takve.Super je ideja ove devojke,ali ja ne bih bas da uzimam busilicu,malko se bojim :D Zar je ne zuljaju ovi srafovi sa unutrasnje strane?Ja bih te bodlje zalepila nekako,ali ne znam gde mogu da se kupe??Ako imas informaciju pliz podeli sa nama...Kiss<3

    ReplyDelete
  19. Drage moje, ja već rekoh u vezi tih bodlji, potražite po pozamanterijama, meni su predložili neku u Gossvortijevoj za nitne, ali ne mogu da garantujem da tamo imaju i ove bodlje :) Veliki pozzz svima, hvala na komentarima :)

    ReplyDelete
  20. omg thats amazing!
    xx
    http://maybe-not2day.blogspot.com

    ReplyDelete