Recenzija: Maybelline The Blushed Nudes i Maybelline The Nudes paleta senki

July 06, 2016 Venoma 2 Comments


Zdravo dragi moji! Nova recenzija sa poređenjem paleti Maybelline The Nudes i Maybelline The Blushed Nudes je na mom Youtube kanalu i možete je pogledati ispod. Za one koje vole da čitaju, samo nastavite :)



Maybelline The Nudes je paleta senki sa kojom se družim već pola godina i prema kojoj gajim izuzetne simpatije. Sastoji se iz 12 senki od kojih je pola sedefasto a pola mat. Samim tim, ova paleta daje mnogo opcija i za dnevnu i za večernju šminku. Senke su pozicionirane tako da se kombinuju prve dve u redu, za nešto kompleksniju šminku prve tri u redu, a za smokey eyes ili slično po dve iz gornjeg i donjeg reda.


Pigmentacija senki varira od senke do senke, neke od svetlijih su malo slabije pigmentisane ali sa malo nadograđivanja jako lepo rade. Tamnije nijanse nemaju nikakvih problema sa pigmentacijom i mogu se koristiti i bez baze. 



Kada radim smokey eyes sa ovom paletom, koristim najsvetliju mat preko celog kapka, jednu od svetlih sa sedefom za unutrašnji ugao oka i ispod obrve, jednu od braon sedefastih za crease i najtamniju za spoljašnji ugao oka. 




Ono što volim kod ove palete je što je i multifunkcionalna, tako da svetle senke sa sedefom možete koristiti kao highlighter na obrazima ili iznad obrve ukoliko volite highlightere sa šljokicama. Takođe druga senka drugog reda je sjajna kao senka za obrve za tamnije devojke. 




Postojanost ovih senki je sjajna i neće se skinuti kroz ceo dan nošenja i bez fiksatora. Ovu paletu mogu preporučiti svima, pa i početnicima u šminkanju jer se lako upravlja senkama, dobro se blendaju i lako kombinuju, idealna je i za večernju i za dnevnu šminku, a ako ostanete bez inspiracije možete kombinovati boje po njihovom uputstvu.





Maybelline The Blushed Nudes je paleta koju sam kupila relativno skoro i kojoj sam dala nekoliko šansi pre formiranja konačnog utiska. Nju bih okarakterisala kao ''letnju'' paletu. Pre svega, u odnosu na Maybelline The Nudes, ova paleta ima značajno više problema sa pigmentacijom i manevrom senkama. Sve osim jedne senke u ovoj paleti su sedefaste, što malo ograničava njenu upotrebu na večernju šminku.




Prve četiri senke prvog reda su svetle, letnje i nažalost vrlo loše reaguju na blendanje i potrebno im je mnogo nadograđivanja kako bi se videle, sa sve bazom. Najbolje se ponašaju nadograđene u unutrašnjem uglu oka, dok ispod obrve ako ih ublendate postoji dobra šansa da će pigmenta nestati i ostati samo šljokice. Sa ove četiri senke nisam zadovoljna.



Prve četiri senke drugog reda imaju manje problema sa pigmentacijom, ali im je i dalje potrebno nadograđivanje, a vama stprljenje za rad sa njima. Za razliku od prethodno pomenutih, ove senke su sasvim iskoristive uz pravilno nanošenje. Boje su interesantne i lepe, idealne za večernju varijantu.



Moje omiljene senke iz ove palete su poslednje dve i u prvom i u drugom redu. Njima pripada i jedina mat u celoj paleti. Najomiljenija mi je cigla nijansa (br. 11) i nju forsiram u poslednje vreme iako je i njoj potrebna podloga i nadograđivanje da bi se lepo videla. Najtamnija nijansa u ovoj paleti koja izgleda i najsedefastije ima običaj da izgubi štras tokom blendanja, što je po mom mišljenju pozitivna stvar. Ove četiri nijanse prave savršen smokey eyes.

Postojanost ovih senki, ako su nanešene kako treba i dovoljno je sasvim solidna. Cena ove palete je 1299 RSD i možete je naći u Liliju i DMu. Preporučila bih da je kupite samo ako je kupujete zbog nijansi koje sam navela kao bolje pigmentovane, jer su većina nijansi iz prvog reda poprilično slabe i naporne za upotrebu. Takođe bi bilo dobro da imate malo iskustva u šminkanju i strpljenja ako planirate da se igrate ovom paletom.

To je sve za danas drage moje! Slobodno podelite sa mnom svoje mišljenje o ovim paletama!

Love,
Venoma


 Follow me on:  Instagram Youtube | Facebook | Lookbook  Bloglovin' 
| Twitter | WeHeartIt Pinterest |

*ovo nije sponzorisana recenzija, iznešeno je moje objektivno mišljenje, kao i uvek.


2 comments:

  1. Maybelline products are great love those shades. :)
    Enjoy your day!
    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ReplyDelete