Serumi za lice sa hijaluronskom kiselinom za suvu i osetljivu kožu - moje iskustvo

March 16, 2023 Venoma 0 Comments


Dobar dan mili moji i dobrodošli u novu recenziju! Ovom prilikom pričaćemo detaljno o serumima sa hijaluronskom kiselinom koje sam isprobala u potrazi za savršenim serumom za moju osetljivu i relativno suvu kožu. Ima tu svega, od drogerijskih do high-end proizvoda. Spremite se, polećemo! 


Catrice Hydro Plumping serum


Catrice Hydro Plumping serum sa 1.5% hijaluronske kiseline je bukvalno godinama bio moj go-to serum za laganu dnevnu hidrataciju. Neću vas mnogo gnjaviti sa ovim serumom, s obzirom da su ga, na moju veliku žalost, prošle godine povukli iz prodaje. 

Bio je to fenomenalan drogerijski serum u rangu od nekih 700-900 rsd koji je podmirivao sve moje potrebe i bio sve ono što sam želela od seruma. Stavljala sam ga uveče i skidala umivanjem ujutru jer je donekle delovao i kao maska, ostavljao je film za sobom. Takođe sam uverena da je zbog pantenola u sebi smirivao i upalne procese i posledice moje nervoze kada napadnem poneku bubuljicu :D

Otkad su ga povukli, ja istražujem ostale opcije seruma sa hijaluronskom kiselinom. Verziju sa pantenolom negde drugde još nisam pronašla. Evo mog daljeg iskustva:


VZK Hyaluron serum


VZK Hyaluron serum je nešto što mi je preporučeno kao budžetska odnosno drogerijska varijanta dobrog seruma sa hijaluronskom kiselinom. Kako sam neko kome je Catrice bio više nego odgovarajuć, ideja da ostanem u istom cenovnom rangu a dobijem kvalitetan proizvod mi je zvučala sasvim izvodljivo.

Ovaj serum dolazi u elegantnom pakovanju od 30ml, prijatnog je mirisa i lako se razmazuje i upija. Kupuje se u Liliju, trenutno po ceni od 899 rsd. Na pakovanju napred piše da je namenjen svim tipovima kože, ali se ispostavilo da nije baš tako...

Kao neko sa osetljivom ka suvoj koži, bila sam neprijatno iznenađena da saznam iz podataka sa strane kutije da je ovaj serum zapravo namenjen normalnoj ka masnoj koži. Naravno, ko ne čita specifikacije, ima prilike da se sam uveri... Hidratacija koju mi je ovaj serum davao je bila na zadovoljavajućem nivou, međutim, već nakon tri dana primetila sam da mi se lice previše sija (što se meni inače nikad ne dešava) i da je prosto masnije nego inače, sa tendencijom povećanog mašćenja kako dan odmiče. Iz tog razloga, nisam bila zadovoljna ovim serumom. Verujem da bi više odgovarao tipovima kože za koje je namenjen.


Kiehl's Hydro-Plumping Concentrate Serum

Ovaj Kiehl's hidro-plumping serum/koncentrat sam imala prilike da isprobam u više navrata u mini pakovanjima iz Kiehl's advent kalendara i bio mi je interesantno iskustvo za povremeno korišćenje. Ovaj serum ne sadrži hijaluron već glicerin, ali sam ipak želela da ga pomenem jer se reklamira za hydration i plumping kao i hijaluronski serumi. Prvobitna formula mu je bila malo gušća, tako da mi je više delovao kao prajmer. Nova formula je mnogo laganija od prethodne.

Međutim, sveukupni utisak mi je bio da ovaj koncentrat ne može da mi zameni hijaluronski serum i nije baš toliko plumping kao ostali. Ne pruža dovoljno hidratacije kao drugi, tako da mi je jedini način da ga potrošim bio da ga koristim svakih par dana, a u međuvremenu neki hidrantniji serum. 

Cena mu je trenutno nešto više od 7000 rsd za 50 ml proizvoda (skoro 10.000 rsd za 75 ml). U radnji preporučuju da se koristi ispod drugog seruma, što je po meni nepotreban korak, a i trošak.


The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 serum


U malo skupljem rangu od drogerijskog nalazi se The Ordinary hijaluronski serum sa 2% hijaluronske kiseline i B5 vitaminom. Popularan proizvod oko koga se diglo dosta prašine. Naziv zvuči skoro isto kao LRP ali malo jače, zar ne? E pa, ne, nikako.

Ovaj serum sam kupila u Sephorinom advent kalendaru gde se našao u punoj ambalaži tako da sam imala prilike da mu dam više šansi i od svake sam odustala. Ova formula prosto mojoj koži nikako ne prija. Ne umiruje je, izaziva mi bubuljice, crvene, sitne i krupne. Hidratacija mu je možda i ok, ali uz ovakve nusefekte, prosto ga je nemoguće koristiti na osetljivoj koži.

Pokušala sam čak i da ga koristim samo na vratu i dekolteu jer mi je bilo žao da bacim tako nahajpan proizvod, ali ni tu se nije dobro složio sa kožom i nastavio je da mi izaziva bubuljice.

Cena mu je oko 1300 rsd u Metropolitenu i dobija jedno veliko ne od mene.



La Roche Posay Hyalu B5 serum

Dakle nakon što su Catrice serum povukli iz prodaje, nakon što sam se loše provela sa preporukom za VZK hijaluronski serum i nakon što se The ordinary ispostavio kao potpuni promašaj za mene, bila sam očajna i ponovo spremna da rizikujem svoje živce i novac u novom pokušaju da nađem odgovarajući hijaluronski serum. 

Ovoga puta po Ninočkinoj preporuci, izbor je pao na La Roche Posay Hyalu B5 serum. Trenutno u povoljnijim apotekama košta oko 3600 rsd. Ona mi je objasnila da je zapravo Catrice serum bio budžetska verzija baš ovog seruma. Od sastojaka ima dve vrste hijaluronske kiseline i B5 vitamin koji je inače poznat po dobrom efektu na kožu.

I OMG moje sreće kad sam ga probala i videla da mi savršeno odgovara! Lako razmaziva, providna formula koja se lako upija, savršen za svakodnevnu upotrebu. Pruža taman dovoljno hidratacije, malo plumping efekta i nema tu težinu koju je imao Catrice. Prelepo!

Mane su mu eventualno cenovni rang ako ga ne uhvatite na akciji i miris koji se možda neće svima dopasti, ali meni lično nije smetao.



Kiehl's Ultra Pure High Potency 1.5% serum

Poslednja stvar na listi je upravo novi Kiehl's hijaluronski serum sa 1.5% hijaluronske kiseline koji sam kupila da isprobam zato što mu se procenti poklapaju sa Catrice-ovim serumom, a Kiehl's i moja koža se generalno lepo slažu. 

Cena mu je trenutno 4300 rsd kod nas, naravno manje košta u inostranstvu ili na aerodromima ako imate prilike da ga tamo ugrabite. Čekam da završim LRP serum, bacam se na testiranje i apdejtujem vas sa informacijama u ovom postu čim pre :)

Update: pročitajte recenziju Kiehl's hijalurnoskog seruma u zasebnom postu.


Nadam se da ste uživali u postu, da su vam moja iskustva i preporuke značili i da vam je ova recenzija seruma nastala u mojoj potrazi za najboljim hijaluronskim serumom bila od koristi.

P.S. post je u potpunosti nesponzorisan, svaki proizvod sam sama kupila i sva mišljenja su lično moja.

Lots of love,

Venoma



0 LOVELY COMMENTS: