Recenzija: Kiehl's Ultra Pure hijaluronski serum

July 12, 2023 Venoma 0 Comments

 

Dobar dan mile moje i dobrodošle u moju novu recenziju. Možda se prethodno čitale o mom opsežnom iskustvo sa velikom količinom hijaluronskih serume koje sam isprobala, a ako niste, evo ga moj vodič za upotrebu hijaluronskih seruma. Ovaj post nastao je kao nastavak te velike recenzije.


U poslednjih dva meseca družila sam se sa novim serumom sa hijaluronskom kiselinom. U pitanju je Kiehl's serum sa 1.5% hijaluronske kiseline. Kompletan naziv je Kiehl's Ultra Pure High-Potency Serum 1.5% Hyaluronic Acid ali nije da ćete pod tim nazivom da ga tražite u radnji :D


Dakle ovaj hijauronski serum je potpuno providan i dolazi u providnoj bočici od 30 ml sa pripadajućom pipetom. Trenutna cena u Kiehl's radnjama i online shop-u je 4600 rsd, ali kao i uvek, preporučujem vam da čekate 20-25% popusta na Friends and Family day koji se organizuje par puta godišnje. U inostranim Sephora-ma ga možete naći po ceni od 35$.


Interesantna stvar koja mi se dogodila u radnji jeste to što je prodavačica insistirala da nabavim i Kiehl's koncentrat (imate malo o njemu u prethodnoj recenziji koju sam pominjala) jer tvrdi da ovaj serum najbolje radi sa nečim ''ispod''. Nisam sigurna da li je u pitanju prodajna tehnika ili je to stvarno tako, ja hijaluronske serume nanosim na vlažno lice kako bi mogli da dodatno hidriraju, ne stavljam druge proizvode ispod njih osim možda tonika. Na inostranim sajtovima piše da se može koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim serumima. Koncentrat nisam kupila jer je koštao skoro 10.000 rsd a ja sam došla po serum od 4.600, smatram da je i ta cena malo luksuznija kad su u pitanju hijaluronski serumi :D


Ono što je kul kod ovog seruma, za one koji se lože na ,,prirodno'', jeste što je ovaj serum formulisan od samo 7 ,,čistih'' sastojaka, što u prevodu znači da su izbegnuti neki sastojci koji se smatraju ,,teškom hemijom''. Nanosi se 2-3 kapi ujutru i uveče. Ja sam ga uglavnom koristila uveče, a bilo je bogami potrebno više od dve-tri kapi da se pokrije lice, da ne pričamo o vratu i dekolteu. Uprkos tome što ga nisam štedela, evo posle 2 meseca imam još nekih 20% proizvoda u bočici, što znači da bi vam trajao možda mesec i po dana sa preporučenim dvodnevnim korišćenjem.



Sam serum nije naročito lepljiv niti težak: lako izlazi iz pipete i lako se razmazuje po koži. Nema ni neki miris. Generalno je namenjen svim tipovima kože uključujući osetljivu, poput moje. Za sapatnice sa osetljivom kožom mogu reći da možemo odahnuti: nije bilo nikakvih negativnih reakcija, crvenila ili bubuljica od koriščenja ovog seruma.


Što se efikasnosti tiče, ovo je serum koji bih lično svrstala u kategoriju srednje učinkovitosti. Ne postoji naročito vidljiv ,,plumping'' efekat što je nešto što ja veoma volim kod hijaluronskih seruma. 

Da li je koža dovoljno hidrirana od ovog seruma? Da, ali negde na granici potrebne hidratacije. Zato sam i koristila veću količinu seruma od preporučene, uz sve hidrantnu kremu preko naravno. 

Ako mu je stvarno potreban koncentrat da bi izvukao najbolje iz njegove učinkovitosti, to je ok, ali je po mom mišljenju bacanje para i loše napravljen proizvod ako mu treba povezani proizvod da bi radio ono što serum sam po sebi treba da radi.

Da li se kruni sa lica? Ne. 

Da li može umesto prajmera? Generalno da, ali neće odraditi neki specijalan posao sem blage hidratacije.

Da li je odnos cene i kvaliteta na mestu? Ako kupujete na popustu, tu su negde, ali sam očekivala više.

Da li ću kupiti ponovo? Ne verujem, mislim da se vraćam LRP hijaluronskom serumu.

Sve u svemu, ok proizvod sa blagom formulacijom od kog sam očekivala više.


To je sve za danas mile moje, ako imate neka pitanja, slobodno mi pišite na instagramu @venomafashionfreak

Do sledećeg posta,

vaša Venoma



0 LOVELY COMMENTS: