Kako oporaviti kosu oštećenu farbanjem i blajhanjem

October 07, 2015 Venoma 6 Comments



Kako sam tek nedavno prešla u polu-plavuše, nakon drugog blajhanja sam osetila koliko oštećena kosa može postati. U nekom momentu krajevi su me podsećali na jako loš flis papir, nisam više smela da prolazim prstima kroz njih pri sušenju, niti da opušteno koristim četku. Moji crvenokosi dani kada nisam morala da češljam kosu uopšte koliko je bila zdrava sad deluju kao davna prošlost.

Prvi savet je, ako baš ne morate da mnogo oštetite kosu, nemojte. Nemojte raditi ništa na svoju ruku ako niste tome vični. Odvojte dovoljno novca za dobrog frizera. Izbegavajte više od jednog farbanja u roku od mesec dana. Izbegavajte više od jednog blajhanja u roku od 6 meseci. Strpite se, sačuvajte kosu, inače ćete dobiti boju koju ste želeli, ali ne i kosu koju ste želeli.

Ali ako ste već oštetili kosu farbanjem, kao ja, evo mojih saveta kako joj možete pomoći. U nastavku sledi kompletna lista preparata koje koristim za negu i oporavak moje kose oštećene farbanjem i blajhanjem:

ŠAMPON ZA POBOLJŠANJE GUSTINE KOSE: BIOMELEM REVITALIZIRAJUĆI ŠAMPON

O ovom šamponu sam vam već pisala u postu ''Kako se ofarbati u crveno bez oštećenja kose'' i još uvek ga uredno koristim. Ovaj šampon poseduje ''magične'' sposobnosti da učini da vam izraste mnogo ''nove'' kose u jako kratkom roku tako da je savšren za sve žene koje imaju tanku kosu i zanima ih kako mogu najlakše rešiti problem gustine kose. Ima niz negujućih sastojaka i za mene radi zaista sjajan posao sve ove godine. Malo pakovanje je nešto više od 200 RSD, cena mu je svakako veliki plus.



BALSAM ZA SJAJ KOSE L'OREAL ELSEVE COLOR-VIVE


Ovaj balsam je uvek davao blistav sjaj mojoj crvenoj kosi. Malo slabije deluje sada kad je delom plava, ali ipak i dalje deluje, tako da ga nanosim na gornji deo kose koji je još uvek crven. Cena je negde oko 350 RSD.



MASKA ZA FARBANU KOSU L'OREAL ELSEVE COLOR-VIVE


Ovo je maska koju držim samo par minuta tokom pranja kose na krajevima. Rozikaste je boje i ima simpatičnu voćnu aromu. Cena je nešto manje od 400 RSD.



MASKA ZA OŠTEĆENU I SUVU KOSU GLISS TOTAL REPAIR


Ovu masku sam kupila kada mi je frizer koji me farba otkrio da mi zapravo treba maska za oštećenu i suvu, a ne za farbanu kosu. Ono što ova maska nudi je otprilike sve ono što meni fali: povećavanje kvaliteta kose, manje kidanja kose, sređivanje krajeva kose. Stavljam je na krajeve kose i držim koji minut prilikom pranja kose, nakon stavljanja balsama i maske za farbanu kosu. Nekada je i stavim uveče na krajeve, prespavam s njom i isperem je ujutru (Zoranin savet, hvala joj). Zaista mislim da dosta pomaže. Plus je i što je povoljna, oko 300 RSD.



SPREJ ZA OŠTEĆENU KOSU I KOSU BEZ VITALNOSTI L'OREAL ELSEVE TOTAL REPAIR 5

Ovaj sprej koristim veče pre nego što ću oprati kosu. Nisam baš sigurna da li mnogo pomaže ili ne, ali mi je tako lagan i jednostavan za stavljanje, da se osećam kao da je to najlakši način da pomognem svojoj kosi. Na pakovanju piše da pomaže rasčešljavanju, ali meni lično malo masti kosu, tako da ga ne koristim za to.



GALAFARM RICINUSOVO ULJE


Čitavih 225 RSD sam dala u Liliju za ovaj najmagičniji sastojak oporavka moje plave kose oštećene blahjanjem. Ovo ulje je veoma gusto, tako da je potrebno samo malo staviti na jagodice prstiju, razmazati i naneti na oštećene delove kose dva sata pre pranja. Mnoge žene se žale da im ovo ulje masti kosu, stoga bih preporučila da ga koristite samo za krajeve ili da ga držite kraće/stavljate manju količinu. Moja kosa se zaista oporavila TEK nakon upotrebe ovog ulja,


BOTOKS KOSE


Iskoristila sam septembarsku ponudu u salonu Češalj&Makaze i za 999 RSD uradila Botoks kose koji obuhvata reconstruction šampon, infusion ampulu, reconstruction ampulu i reconstruction masku. Nisam sigurna kolika je trenutna cena tog tretmana. Tretman je odličan i mislim da mi je zaista mnogo pomogao, plus sam dobila i gratis feniranje, tako da sve pohvale za ovu uslugu u salonu u Ruzveltovoj. Prava prva pomoć kad ukapirate da ste spalili kosu farbanjem x)

To je sve za danas drage moje. Nadam se da će vam ovaj post pomoći ako imate problem sa oštećenjem kose od farbanja i potreban vam je brz i efikasan oporavak oštećene kose. Svoja iskustva i savete možete podeliti u komentarima. 

*Garnier, L'oreal, Gliss, Biomelem, Galafarm i salon Češalj&Makaze nisu ni u kojem smislu sponzorisali ovaj post i sva izneta mišljenja su objektivna i iz mog ličnog iskustva



Do sledećeg posta
vaša Venoma


 Follow me on:   Instagram | Facebook | Lookbook Bloglovin' | Twitter  Pinterest |


6 comments:

  1. Ja nisam primetila da mi je nesto pomoglo, mozda zato sto sam je toliko blajhala da mojoj kosi nema pomoci :D Ricinus sam stavljala na koren da mi poraste brze, moracu ponovo!
    ^_^

    http://retro-electric.blogspot.rs/2015/10/dark-glamour-with-punkrave-discount-code.html

    ReplyDelete
  2. i love the schwarzkopf one
    Keep in touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  3. Biomelem shampon sam koristila ranije, mada nikakvu specijalnu razliku nisam osetila izmedju njega i drugih shampona. Neku od maski cu sigurno isprobati ;)

    ReplyDelete
  4. Loreal elsieve is great!
    Chichistashan.blogspot.in

    ReplyDelete
  5. You look so pretty in this photo. :)
    Xoxo, Victoria

    http://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ReplyDelete