Recenzija: NYX, Golden Rose, Aura i Essence tečni karmini + Poređenje

July 20, 2016 Venoma 3 Comments



Ćao dragi moji! Dobrodošli u novi beauty post! Danas sam za vas spremila kratke recenzije mojih omiljenih drogerijskih tečnih ruževa u koje spadaju Aura, Golden Rose, Essence i Nyx. Za sve koji vole da gledaju recenzije više nego da ih čitaju, tu je video, a oni koji više vole da čitaju neka skroluju nadole.

Pripremite se, polećemo!



Pre svega nekoliko reči o Essence Stay Matt Lip Cream proizvodu. Uprkos obećanju mat završnice, ovi ruževi nikad ne postanu sasvim mat. Nisu preterano postojani, ali su zato vrlo nežni i lagani na usnama. Boja je sjajna i nanošenje je lako i ravnomerno. Ovo su ujedno najpovoljniji tečni ruževi od svih o kojima ćemo danas pričati. Imaju prijatan, slatkast miris. Ovaj proizvod je savršen za one koji ne vole osećaj težine i suvoće na usnama. 




Sledeći na redu je NYX Soft Matte Lip Cream u nijansi Copenhagen. Nyxove nijanse tečnih karmina su zaista unikatne i mnogo ih volim. Međutim, sa kvalitetom samog proizvoda nisam baš najzadovoljnija. Tamne nijanse imaju tendenciju da budu mnogo neravnomerne, potrebno je više slojeva uz eventualno korišćenje četkice kako bi se postigla preciznost. Takođe nisu preterano postojani i ne fiksiraju se za usne, tako da su korekcije tokom dana neophodne. Međutim, lagani su na usnama i lako ih je skinuti običnom micelarnom vodom. Takođe, Nyxovi tečni ruževi iz ove linije imaju prelep miris vanile. Cena ovih NYX tečnih ruževa je oko 630 RSD.




Prelazimo na Aura Matte Velvet Feel tečne ruževe, njih ste do sada imali priliku da vidite u mojim outfit postovima. Oni su jedni od mojih favorita, imaju širok raspon nijansi, vrlo su postojani i aplikator je relativno precizan. Mogu izdržati ceo dan bez korekcije ako vodite računa o njima. Nekad je potrebno naneti više slojeva jer neke od nijansi umeju da budu neravnomernije od drugih. Odlični su i za precrtavanje usana, mogu se nositi i bez olovke ispod. Moj mali savet je da ih nanosite četkicom umesto aplikatorom kako biste postigli ravnomernost na usnama kod pojedinih nijansi. Cena aura tečnih ruževa iz ove kolekcije iznosi oko 530 RSD. Preporučujem skidanje uljanim ili dvofaznim skidačima šminke.




Poslednji proizvod koji razgledamo danas je takođe jedan od mojih omiljenih mat karmina, Golden Rose Longstay Liquid Matte Lipstick Kissproof -  Golden Rose Longstay tečni mat karmin otporan na poljupce. Dolaze u kartonskoj kutijici u kojoj se nalazi bočica od 5.5 ml tečnog ruža sa pljosnatim aplikatorom. Nijanse koje možete videti na slikama su 02, 05 i 10. Sadrže vitamin E i ulje avokada. Pružaju sjajnu postojanost i savršene mat boje. Samo jedan sloj je dovoljan za sjajan efekat jer su vrlo ravnomerni i precizni. Cena ovih Golden Rose Longstay tečnih ruževa iznosi oko 500 RSD po komadu. Preporučujem skidanje mlekom za skidanje šminke ili, još bolje, dvofaznim skidačem šminke, jer micelarna voda nije u mogućnosti da ga efikasno skine.

Poređenja navedenih tečnih ruževa sam izvela po više kriterijuma:

Postojanost: 1. Aura  2. Golden Rose  3. Essence i Nyx

Preciznost: 1. Golden Rose i Essence  2. Aura  3. Nyx

Ujednačenost: 1. Golden Rose i Essence  2. Aura i Nyx

Miris: 1. Nyx  2. Golden Rose  3. Essence  4. Aura

Izbor nijansi: 1. Aura, Golden Rose, Nyx   2. Essence

Težina na usnama (od najlaganijih ka najtežim): 1. Nyx  2. Essence  3. Golden Rose  4. Aura

Cena: 1. Essence  2. Golden Rose  3. Aura  4. Nyx

Nadam se da vam se ovaj post dopao! Slobodno mi pišite svoja iskustva sa ovim proizvodima!

Do sledećeg posta
Venoma

*ovo nije sponzorisan post i sva iznešena mišljenja su objektivna i lično moja


3 comments:

  1. beautiful shades i like num 02
    kisses

    ReplyDelete
  2. I love those shades. :)
    Enjoy your day!
    Xoxo, Victoria

    https://fashionstylebeautyandmore.blogspot.ca/

    ReplyDelete